"Tilgi dem ikke; de vet hvad de gjør"

 

- London, igjen. Helvetes galninger - og kommentarfelt og diskusjonsgrupper fornekter seg ikke. Man skulle tro de samme som roper høyt om kollektiv avstraffelse, unnskyldninger og bøyde nakker fra muslimer hadde vett nok til å i hvert fall uttrykke sympati. Det var naivt av meg.

Jeg siterer: "Dette er noe vi måtte forvente", "muslimene har skylden for all terror, også den mot dem, hva har de vel her å gjøre," "dette handler ikke om terror, men om en syk mann", " dere som har innført islam her er de skyldige i all terror som kommer," "Sånn går det når høyreekstreme blir sinte, dette skulle dere forstått", " det er enten krig eller underkastelse."

Kjenner jeg blir helt svett på innsiden av hue. Vold relativiseres og legitimeres. Fremmedhatet, "dem og oss" og fascistisk tankegods smyger seg inn på oss og har for enkelte blitt tett ved stuereint.

Nei, dette er ikke forståelige reaksjoner, dette er ikke innafor. Det framstår mer og mer tydelig for meg; Jihadister, antijihadister, ekstreme islamister, ytterhøyre - de er alle av samme ulla.

De vil oss intet godt, dette handler hverken om ytringsfrihet eller "våre verdier", dette handler om ondskap, fornektelse og syke, forkvaklede ideologier. På tide å stå opp mot dem.

 

"Tilgi dem ikke; de vet hvad de gjør!

De puster på hatets og ondskapens glør!

De liker å drepe, de frydes ved jammer,

de ønsker å se vår verden i flammer!

De ønsker å drukne oss alle i blod!

Tror du det ikke? Du vet det jo!"

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Einar Skare

Einar Skare

51, Gjøvik

Mann, mener mye, og har et ønske om å bli hørt. Syvfemten handler om meg og mitt, om politikk og samfunn, og dukker det opp noe annet som irriterer, gleder eller forundrer meg så synser jeg av og til om det også. Det blir ros, kanskje mest ris - føler at jeg har en seks, syv vintre innabords - så skal jeg prøve å lunke på med litt mannefølelser og gode opplevelser, og jeg kommer ikke unna tenåringspappaens verden. Har to barn, jente på 15 og gutt på 13.

Kategorier

Arkiv

hits